Lijst voor Mediaplatforms

JQuery
Een veelgebruikte Javascript-module voor interactieve webpagina’s
PHP
De meest gebruikte programmeertaal voor Webserver-applicaties
Python (met b.v. Flask)
Een webservertaal die, in de ogen van bijna iedereen, flink beter is dan PHP. Veel gebruikt bij o.a. Google.
Firebase
Een service van google met een realtime database, push notificaties, authenticatie en/of analytics. Werkt (onder andere) in combinatie met javascript en jquery.
HTML5 API’s
HTML5 bevat eigenlijk meer Javascript-uitbreidingen dan HTML-uitbreidingen. Met API’s bedoelen we die Javascript-uitbreidingen. Denk aan spraakherkenning, sensoren van je telefoon of het aansturen van een Philips Hue lamp. Voor meer uitdaging kun je ook kijken naar de google Vision API
Verder met Arduino
Niet echt een nieuw platform, maar als je een leuk project kunt bedenken, leef je uit…
Raspberry Pi
Lijkt op Arduino in wat je er mee kunt, maar is net iets geavanceerder. Eigenlijk is het een complete computer ter grote van een creditcard! De Pi heeft een operating system en er zijn tal van libraries voor beschikbaar. Een groot verschil met de arduino is dat er een beeldscherm (HDMI), camera, of zelfs meerdere usb devices op kunnen worden aangesloten! Meestal werk je bij de Raspberry Pi in python maar andere talen zijn ook mogelijk.
App inventor
App-Inventor is ook een manier om Android apps te ontwikkelen, maar dan min-of-meer visueel. Minder krachtig dan Java, maar ke kunt wel met minder moeite meer gedaan krijgen. Als je geen Android toestel hebt, dan kan je je programma’s in een Android-emulator op je Mac of PC draaien.

Geef je voorkeur hier aan
Teams bestaan uit minimaal 2 en maximaal drie personen.