Algemene informatie

Scripting 4 Designers (S4D) is een vak met als primaire doelgroep designers die willen leren programmeren.

 

Cursusverloop

De cursus bestaat uit drie delen.

In het eerste deel leer je JavaScript en Arduino programmeren. De duur hiervan is 6 weken. Dit is een intensieve cursus waarbij je het huiswerk thuis voorbereid en dit in de klas besproken wordt. Hiervoor ben je twee hele dagen op de HAN. De dagen zijn dinsdag en donderdag. De cursus wordt afgesloten met twee eindopdrachten. Onderdeel van de toets is ook een leerverslag. Dit zijn twitterberichten waarin je vragen stelt en studiegenoten tips geeft.

In het tweede deel ga je in teams van twee personen een project doen. Je kiest hierbij technologie waar de docenten mee bekend zijn. Voorbeelden staan hier. Gedurende 5 weken exploreer je technologie aan de hand van een casus. De casus is ondergeschikt aan de technologie. Dit project wordt afgesloten met een presentatie waarin je verteld wat je geleerd hebt, ontdekt hebt en wat mislukt is. Onderdeel van de toets is ook een poster waarin je uitbeeldt wat je geleerd hebt en een leerverslag. De contacttijd is in het project beperkt tot de dinsdagen en woensdagen waarbij wel uitgegaan wordt van een 40-urige studieweek.

In het derde deel ga je in teams van 4 tot 6 personen een project doen. Je kiest bij voorkeur een technologie die de docenten niet kennen (voorbeelden). Gedurende 7 weken exploreer je technologie aan de hand van een casus. De casus is ondergeschikt aan de technologie. Dit project wordt afgesloten met een workshop wat je geleerd hebt, ontdekt hebt en wat mislukt is. Onderdeel van de toets is ook een poster waarin je uitbeeldt wat je geleerd hebt en een leerverslag. De contacttijd is in het project beperkt tot de dinsdagen en woensdagen waarbij wel uitgegaan wordt van een 40-urige studieweek.

Toelatingseisen

Enige kennis van HTML5 en CSS is gewenst.

Als je meer zeker van je zaak wil zijn, raad ik je aan om op google inleidende cursussen HTML en CSS op te zoeken, bijvoorbeeld http://www.handleidinghtml.nl/html/ en http://www.handleidinghtml.nl/css/